„Mindig a legjobbat, a legjobb minőségben” – ez lehetne a számos díjnyertes termékkel rendelkező Bánki Pálinkaház Kft. mottója a vállalkozást alapító Szikora Zsolt szerint, aki nem csak a cégről és annak tevékenységéről beszélt, de a pálinkakészítés eszmeiségével kapcsolatban is megosztotta gondolatait.
Szikora Zsolt ismertetése szerint a Bánki Pálinkaház 2012-ben indult családi vállalkozásként, ekkor azonban még csak bérfőzéssel foglalkoztak, kereskedelmi célra szánt, saját pálinkát 2014 óta készítenek a bánki üzemben. Számukra a mennyiségnél sokkal fontosabb a minőség, a pálinkakészítés minden lépésénél a legjobbra törekednek, a gyümölcsök szüretelésétől egészen a pálinka palackozásáig.
A Bánki Pálinkaház italai mindig fáról szedett gyümölcsből készülnek – a kézzel leszüretelt gyümölcsöket kiválogatják, majd az alapos mosás után következhet a gondos cefrézés. Szikora Zsolt elmondása szerint a gyümölcsök egy részét saját maguk termelik, a többit pedig főként Nógrádból, illetve a környező megyékből szerzik be. Kínálatukban megtalálhatóak az olyan alapízek, mint a meggy, a szilva, a szőlő vagy az alma, de büszkélkedhetnek több – köztük számos díjnyertes – különlegességgel is.
Jonagold alma pálinkájuk 2017-ben az év palóc pálinkája lett, Irsai Olivér pálinkájuk ötcsillagos minősítést szerzett, fekete berkenye pálinkájuk pedig amellett, hogy a Pálinkakiválóságok könyvébe is bekerült, 2019-ben az év bogyós gyümölcs pálinkája címet is elnyerte, de nem maradhat ki a sorból a fekete ribizli pálinka sem, mely szintén aranyérmes termék lett. Pálinkáikkal számos étteremben, vendéglátóhelyen, szállodában, illetve több fesztiválon is lehet találkozni, de az érdeklődők akár a bánki birtokon is megkóstolhatják az italokat egy kellemes vacsorával vagy egy üzemlátogatással egybekötve.