Hírek

A minőség és a hozzáadott érték kiemelten fontos a honti Kutyori-konyhában

Nyugat-Nógrádot sokan a bogyós gyümölcsök hazájaként ismerik, Balla Györgyi pedig úgy döntött, követi a hagyományokat – így született a honti Kutyori-Konyha, a kis vállalkozásból mára pedig több ember megélhetését biztosító cég vált.

A családi vállalkozás 2005 óta foglalkozik gyümölcs- és zöldségfeldolgozással, a gyümölcstermesztés hagyománya viszont ennél nagyobb múltra tekint vissza a családban: Balla Györgyi szülei, nagyszülei és dédszülei egyaránt ezzel foglalkoztak. Ma már az ő gyermekei is részt vesznek a cég életében, sőt, unokái is sokszor ellátogatnak az üzembe – mint Balla Györgyi fogalmazott, ők együtt nőnek fel a vállalkozással.

A tulajdonos felidézte: a cég kis vállalkozásként indult, és lépésről lépésre fejlődött egyre nagyobbá. Először csak a családtagok dolgoztak az üzemben, később azonban alkalmazottakat is fel tudtak venni, mintegy hat éve pedig már kft.-ként folytatják tevékenységüket. A fejlődés továbbra sem áll meg, a következő célok között szerepel például egy szörptöltő gépsor beszerzése is. Balla Györgyi hangsúlyozta, a minőség, a hozzáadott érték kiemelten fontos számukra: „a cég ars poetica-ja az, hogy csak olyan terméket adunk ki a kezünkből, amelyet mi magunk is bármikor le merünk tenni a családi asztalra, a gyerekek és az unokák elé” – magyarázta a Kutyori-Konyha tulajdonosa.

Üzemükben 24 féle lekvár készül: az erdei gyümölcs, fekete ribizli, szamóca és málna mellett olyan különlegességeket is gyártanak, mint a karamellás körtelekvár, a fűszeres narancslekvár, az ananászlekvár, a csipkelekvár vagy a sűrített szilvalekvár. A lekvárok mellett foglalkoznak különféle szörpök és velők gyártásával, de készítenek igazi házias jellegű ketchupot is.