Hírek

Hagyományos húsárukat, hamburgereket és más helyi finomságokat is találni Mancsóéknál

Három évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit Salgótarjánban egy új, delikáteszként és étteremként is funkcionáló üzlet az Óvoda téren, amely azóta sokak kedvencévé vált – Mancsóék múltja ennél azonban jóval régebbre tekint vissza.

Tóth Attila tulajdonos felidézte: tíz évvel ezelőtt nyitották meg első saját boltjukat Mátraterenyén. Kínálatukban főként mangalicából és magyar nagyfehér sertésből készült füstölt áruk, kolbász, szalámi, sonka, szalonna és tepertő szerepel. Különösen népszerű házi kolbászuk – melynek ízvilágával egy helyi versenyen aranyérmet szereztek -, illetve sonkájuk is, melyet két éven át érlelnek. A családi vállalkozás emellett étkezési tojástermeléssel is foglalkozik, illetve mangalicákat is tenyésztenek – termékeikhez részben ezeket dolgozzák fel, de vásárolnak Magyarország más tájain nevelt sertéseket is.

A Mancsóék a hagyományos húsáruk mellett kézműves hamburgereikkel vált népszerűvé. Tóth Attila hangsúlyozta, hogy a recepteket feleségével közösen dolgozták ki, és a visszajelzések alapján folyamatosan alakították azokat. Mivel tojástermeléssel is foglalkoznak, házi majonézük is igazi Mancsó tojásból készül.

A vállalkozás termékeit egy ideje már nem csak Mátraterenyén és Salgótarjánban vásárolhatják meg az érdeklődők, Mancsóék ugyanis az ország bármely pontjára eljuttatják húsáruikat webshopjuknak köszönhetően. Emellett rendszeresen jelen vannak Budapest kisebb termelői piacain, hamburgereikkel pedig számos fesztiválon, rendezvényen részt vesznek.

A Mancsóék Delikátesz tehát számos minőségi termékkel várja a vevőket, kínálatukban ráadásul nem csak húsáru és hamburger szerepel. Tóth Attila ezzel kapcsolatban kifejtette: már a mátraterenyei üzlet megalapításakor az volt az elképzelésük, hogy saját termékeik mellett más helyi termelők portékáit is árusítják majd, ez pedig azóta is jól működik. „Szeretnénk, hogy a jó minőségű helyi termékeket könnyen elérhessék a vásárlók – ez teljes mértékben a hivatásunk része, nem utolsó sorban pedig mi is ezeket a termékeket fogyasztjuk” – fogalmazott Tóth Attila.