A sokszínű és egészséges étkezéshez egy kis savanyúság hozzáadása nem csak ízletes falatokaz, hanem számos egyéb előnyt is hozhat. Fedezzük fel, miért érdemes helyet szorítani az étkezőasztalunkon egy kis savanyúságnak!
- Igyuk a levét is
A savanyúságok, mint a kovászos uborka vagy a káposzta, tele vannak probiotikumokkal, azokkal a jótékony baktériumokkal, amelyek támogatják az emésztőrendszert. Sokan nem csak magáz a savanyúságot fogyasztják, hanem a kiürült dobozból a levet is megisszák. A legtöbb savanyúság tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Hogy milyen vitamin van benne az attól függ, hogy mit savanyítottunk.
- Ajánlott a nehéz ételek mellé
A savanyúságok kitűnő kiegészítők lehetnek a nehezebb ételeknek, mint például rántott hús vagy pörkölt. A bennük található természetes baktériumok segítenek helyreállítani a bélflórákat és bélműködést, ezzel az anyagcserét is segítik.
- Kiválóan illeszthető diétába
A savanyúságok kalóriatartalma rendkívül alacsony, ráadásul jól telítenek. De ha ez még nem lenne elég, akkor bennük található magas probiotikum és rosttartalom miatt nehéz az emésztése, így testünk zsírt éget, miközben feldolgozza. A savanyú után általában nem kívánunk édeset, így akár a bűnös nasizást is kivédhetjük.
A savanyúságok tehát nem csak ételek, hanem az életünk szerves részei. Érdemes mindig helyet szorítani ezeknek az ínycsiklandó és egészséges ételeknek az étkezőasztalunkon, hogy az étkezéseink színesek és táplálók legyenek!