Mi magyarok, rajongunk a sajtért, sosem hiányozhat a hűtőből. Beletesszük a szendvicsbe, szórjuk mindenféle főételre, de szószt és mártogatóst is készítünk belőle. Ha éppen nincs otthon semmi, csak sajt, akkor abból is simán készítünk valami finomat. De bármennyire is imádjuk a sajtokat, ahelyett, hogy házi készítésűt vásárolnánk, legtöbbször a boltok polcairól szerezzük be. Pedig – ahogy általában minden élelmiszernél – sokkal egészségesebb és finomabb a kistermelők által készítettek, ugyanis nagyon nem mindegy, milyen összetevőkből készül!
- Minőségi alapanyag
A kistermelők által készített sajtok minősége összehasonlíthatatlan a boltiéval. A nagyüzemű gyártásnál ugyanis elengedhetetlen az olcsó és nagy mennyiségben beszerezhető alapanyagok használata, ami sok esetben a minőség rovására megy. Ezzel szemben a kistermelők a sajtot házi alapanyagokból állítják elő, amik kétségkívül frissek és a legjobbak. Az ár tekintetében pedig ma már nincs nagy eltérés, a minőség pedig megéri azt a minimális ráfizetést!
- Egyre vizesebb a bolti
A magas zsírtartalmú és alacsony nedvességtartalmú sajtok kiválóan fagyaszthatóak, ilyen például a cheddar, trappista, gouda vagy az edámi. A boltban kapható sajtokra viszont jellemző, hogy vizesek. Ezt abból is látjuk, ha lefagyasztjuk, akkor kiengedés után enyhén porhanyóssá válnak.
- Egyedi technika, egyedi ízvilág
A kistermelők gyakran különleges, hagyományos recepteket és technikákat alkalmaznak. A sajtjaikban nincsenek túlzott adalékanyagok vagy mesterséges ízfokozók, csak a természetes, friss ízek.
A kistermelői házi sajtok nem csupán élelmiszerek, hanem egy egész történet és kultúra részei. Amikor ezeket választod, nem csak finom és minőségi sajtokat kapsz, hanem egy teljesen új élményt is. Tehát, ha az igazi ízek és a minőség mellett vagy, hagyd hátra a tömegtermelésű sajtokat, és merülj el a kistermelők gondosan készített kincseiben!
Hamarosan a Maszlik családi gazdaság sajtjaival bővül a kínálatunk, kóstolja meg Ön is őket!