A Salgótarjánban élő Jancsó Tamás immár két évtizede foglalkozik savanyítással, melyet nem csak hivatásának, de egyik legkedvesebb hobbijának is tekint.
Mint azt a Tomcsi Bácsi Kincsei alapítója felidézte, egészen a kétezres évek közepéig résztulajdonosa volt egy konzervgyárnak, az Európai Unióhoz való csatlakozás után azonban úgy döntött, eladja tulajdonrészét. Az egyébként közgazdász végzettséggel rendelkező salgótarjáni termelő ezután egyéni vállalkozóként vágott bele a savanyításba, és közel két évtizeddel később még mindig ez tölti ki a napjait.
Jancsó Tamás üzeme Ponyi-pusztán, igazi idilli környezetben található: a völgykatlanban fekvő birtokot dombok ölelik körbe, a város zaja helyett pedig az erdő és az állatok hangját lehet hallani. Ebben a varázslatos környezetben készülnek Tomcsi Bácsi Kincsei: a 35 különféle kézműves nógrádi savanyúság között találni savanyú káposztát, ecetes almapaprikát, különféle salátákat, csemege céklát, sőt savanyított dinnyét és karfiolt is.
Elmondása szerint Jancsó Tamás korábban nem csak a megyeszékhelyen, de jóval távolabbi piacokon is árulta termékeit, ám egy idő után úgy döntött, visszavonul Salgótarjánba. Portékáit így jelenleg a salgótarjáni piacon találhatják meg a vásárlók, illetve internetes és telefonos megrendeléseket is teljesít.